Yakitori spiesjes

    , , , ,

January 16, 2017

Dit gerecht kom je in ongeveer alle Japanse (sushi) restaurants tegen. Dat is ook niet heel gek aangezien het super lekker en populair is. Als je het mij vraagt is het stuk lekkerder dan de standaard saté zoals we hem allemaal kennen. In het filmpje hierboven serveer ik de stokjes als hoofdgerecht met aardappelpuree, boontjes en groene asperges gerold in ontbijtspek. Ook is het mogelijk om een aantal kleine spiesjes te maken en deze te serveren tijdens een biertje (of wijntje). Je kunt eventueel als laatste stap de spiesjes bestrooien met sesamzaadjes.

  • Prep: 25 mins
  • Cook: 25 mins
  • Yields: 2

Ingredients

Voor de saus

100 ml. sake

200 ml. mirin

100 ml. sojasaus (indien mogelijk Kikkoman)

1 el. bruine suiker

8 dunne plakjes verse gember

3 teentjes knoflook (platgeslagen)

1 el. versgemalen peper

1 afgestreken el. Maizena

Voor de spiesjes

6 (bamboe) spiesjes

500 gr. kippendijen

1 bosje lente ui

Directions

1Leg de spiesjes minimaal 15 minuten in een bakje met water zodat deze niet kunnen aanbranden.

2Doe voor de saus alle ingrediënten behalve de maizena in een pan.

3Breng de saus aan de kook en laat doorkoken voor 20 minuten.

4Los de maizena op in een laagje water en meng dit met de saus.

5Breng opnieuw aan de kook en zet vervolgens het vuur uit.

6Maak spiesjes door de lente ui om en om op een stokje te rijgen.

7Steek de kolen aan, zet een pan op hoog vuur of laat de grill warm worden.

8Bak de spiesjes voor ongeveer 1 minuut per kant.

9Zorg dat je ongeveer de helft van de saus in een apart bakje doet (anders ga je met je kwast eerst over de rauwe kip en vervolgens weer in de saus)

10Smeer de spiesjes in met de saus en bak nogmaals voor ongeveer 1 minuut per kant. Blijf ondertussen insmeren met de saus.

11Maak de borden op

12Eetsmakelijk.

Het recept dat ik in het filmpje maak is een dubbel recept. Ik raad je aan om dit ook te doen en de rest in te vriezen. Dit blijft minimaal 3 maanden goed.

00:00

1 Review

Jos

January 23, 2017

Erg lekker recept!!

All fields are required to submit a review.