T-Bone steak en geroosterde paprika van de Primo grill.

    ,

December 21, 2016

Dit keer laat ik je zien hoe je een T-bone steak bereidt op de Primo Oval Large 300 BBQ. We maken gebruik van de ''reverse sear'' techniek, hierdoor is de steak van binnen gelijk gegaard en krokant van de buitenkant. Heb je vragen, opmerken of suggesties, ik zie ze graag in de reacties hieronder.

Geniet ervan!

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 25 mins
  • Yields: 2-3

Ingredients

700 gr. T-Bone steak

Olijfolie

Zeezout

Peper

1 Rode paprika

1 Gele paprika

1 Groene paprika

Evt. Balsamico azijn

Directions

1Steek de kolen in de barbecue aan en maak een ''directe zone (boven de kolen) en indirecte zone aan'' of verwarm de oven voor op 160 graden.

2Laat de steak op kamertemperatuur komen, smeer deze in met olijfolie en strooi er ruim zeezout op.

3Snijd de Paprika in grove stukken.

4Leg de T-bone steak op de indirecte zone of in de oven en steek de kerntemperatuur thermometer in het dikste stuk van het vlees.

5Bak de paprika aan twee kanten rechtstreeks boven de kolen tot deze voorzien zijn van een gril-streep en beetgaar zijn.

6leg de T-bone steak bij een kerntemperatuur van 35°C op de directe kant van de barbecue of in een pan met hete olie en bak deze ongeveer 1 - 2 minuten per kant tot een temperatuur van 53 (medium-rare).

7Pak het vlees in aluminiumfolie en laat het minimaal 10 minuten rusten.

8Meng de paprika met olijfolie, zeezout, peper en eventueel balsamico azijn

9Bestrooi het vlees met peper en snijd in stukken.

10Eetsmakelijk!

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.