Tomahawk, hamburger en spareribs uit onze promo video

      , ,

April 6, 2017

Heb jij al onze promo video gezien? Dan zie je dat onze Jeroen een heerlijke Tomahawk Steak, een hamburger en super malse spareribs maakt. Wij zouden The Dutchef niet zijn als wij deze recepten niet met jullie zouden delen. Hierbij dus alle recepten op een rijtje! Geniet ervan!

Ingredients

Dry aged tomahawk steak

2,5 kg. dry aged tomahawk steak

Olijfolie mengsel

2 el. verse rozemarijn

2 el. verse tijm

2 teentjes knoflook

4 el. olijfolie

2 el. grof zeezout

Chimichurri (geïnspireerd op het boek van Smokey Goodness)

6 teentjes knoflook

2 eetlepes gehakte jalapeñopepers

1 rode peper met zaadjes

1 bos verse krulpeterselie

1 bos verse platte peterselie

1/2 bos verse oregano

1/4 bos verse koriander

1 el. grof zeezout

70 ml. witte wijnazijn

70 ml. olijfolie

Hamburger à la Dutchef

hamburger broodjes

500 gr. rundergehakt

1 ei

snufje zout

1 zakje gehaktkruiden (Verstegen)

1 tl. kerriepoeder

1 tl. paprikapoeder

scheutje melk

1 teentje knoflook

snufje peper (versgemalen)

Beleg / achteraf (per hamburger)

rode ui gesneden in ringen

3 plakjes augurk

1 plakje cheddar cheese

2 plakjes roma tomaat

1 eetlepel BBQ saus (wij gebruikten Blues Hog original)

Oosterse spareribs 3-2-1 methode

1,5 pond spareribs

Marinade

2 runder bouillonblokjes

1 ui

4 teentjes knoflook

1 laurierblad

2 dl. A Ketjap (merk A, wit/rode flessen te koop bij AH)

1 tl. djinten

1 tl. djahe

snufje zout

Mopsaus

2 dl. ketjap A

4 el. bruine suiker

1 klein blikje tomatenpuree

1 tl. sambal

3 tl. djahe of versgeraspte gember

2 el. honing

Directions

Tomahawk

1Verhit de BBQ tot 180°C en zorg voor een hete (directe) kant en een koelere (indirecte) kant op de BBQ door kolen aan 1 kant van de BBQ te plaatsen.

2Haal de tomahawk uit de koeling en geef deze minimaal 30 minuten de tijd om op kamertemperatuur komen.

Chimichurri

1Voor alle actieve mensen: Hak alle ingrediënten en meng ze door elkaar. Voor de luie mensen waaronder ikzelf: Doe alle ingrediënten in een blender en "blend" het mengsel niet langer dan 15 seconden.

Olijfolie mengsel

1Hak de knoflook, tijm en rozemarijn fijn en meng dit met de olijfolie.

2Smeer de steak in met het mengsel en bestrooi ruim(!) met zeezout (zeezout als laatste anders verplaats je het zout met de kwast).

Het bakken, manier 1

1Leg de steak boven de kolen en draai de steak na 1,5 minuut een kwartslag. Draai de steak na 1,5 minuut om en herhaal de eerste stap.

2Leg de steak aan de indirecte (koelere) kant met een kernthermometer in het dikste gedeelte van het vlees. Wacht tot de steak een kerntemperatuur van 53°C (medium rare) heeft. Haal de steak vervolgens van de BBQ en laat deze zo'n 10 minuten rusten. Hierdoor zal de steak een stuk sappiger en malser zijn.

3Snijd in plakken en serveer met de chimichurri. Eet smakelijk!

Manier 2 (Reverse sear)

1Leg de steak op de indirecte (koelere) kant en laat de kerntemperatuur opkomen tot ongeveer 44°C (10 graden onder de gewenste kerntemperatuur) met gesloten deksel.

2Bak de steak hard af boven de kolen en draai deze na 1,5 minuut een kwartslag. Herhaal dit proces aan de andere kant. Wanneer de temperatuur 54°C is haalt u de steak van de BBQ af en 10 minuten laten rusten.

3Aansnijden en serveren met eigengemaakte chimichurri! Smakelijk eten.

Hamburger à la Dutchef

1Meng alle ingrediënten door het gehakt en maak er hamburgers van. Druk ze zachtjes aan, dit is beter voor de garing.

2Smeer olijfolie aan de binnenkant van de broodjes en gril de binnenkant voor ongeveer 1 minuut.

3Grill de hamburgers direct boven de kolen voor 3 á 4 minuten per kant. Leg nadat je de hamburgers heb omgedraaid een plakje cheddar cheese op de hamburger en sluit de deksel.

4Leg de hamburger op een broodje en beleg deze met de rode ui, augurk, tomaten en maak het af met een eetlepel BBQ saus.

5Smakelijk eten!

Oosterse Spareribs

1Verwijder het vlies dat zich aan de onderkant van de spareribs bevindt.

2Voeg alle ingredienten van de marinade bij elkaar en breng het geheel (zonder de spareribs) aan de kook.

3Laat het mengsel afkoelen en stop de spareribs met de marinade in een 'ziplock bag' met zo min mogelijk lucht. Laat dit voor minimaal 6 en maximaal 15 uur in koeling liggen.

4Zorg voor een indirecte kant op de BBQ en laat de temperatuur opkomen tot 115°C.

5Leg 2 á 3 chunks appel- of kersenhout op de kolen en leg de gemarineerde spareribs op de BBQ. Laat deze roken voor drie uur.

6Leg de spareribs met de vleeskant naar beneden op aluminiumfolie en giet een klein gedeelte van de marinade erbij. Pak ze vervolgens in. Zorg ervoor dat tijdens het inpakken hier zo min mogelijk lucht bij komt.

7Leg de ingepakte spareribs met de vleeskant naar beneden terug op de BBQ en laat deze liggen voor 2 uur.

8Pak na 2 uur de spareribs uit en leg ze met de vleeskant omhoog op het rooster. Laat deze nog 1 uur liggen en smeer ze het laatste half uur om de 10 minuten met de mopsaus in.

9Strooi eventueel nog wat provençaalse kruiden eroverheen. Eet smakelijk!

00:00

1 Review

Jeannette

July 30, 2017

Die hamburgErs zijn fantastisch!! Zelfs op de gezondere manier ipv bbq saus huttekase.
Thanx dutchef!!

All fields are required to submit a review.