De lekkerste pasta met bospaddestoelen en zwarte truffel

      ,

January 3, 2017

Dit pasta recept heb ik bedacht door de lekkerste ingrediënten uit een paar verschillende recepten te halen en bij elkaar te voegen en de uitkomst is (als je het mij vraagt) heerlijk. Je weet wat ze zeggen, liefde gaat door de maag dus, heb je een date en wil je indruk maken met je kookkunsten, geloof mij, hiermee lukt het. Met ingredienten als truffel, prosciutto en parmigiano reggiano is het zeker niet de goedkoopste pasta die er is. Maar zeker een keer het proberen waard!

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 20 mins
  • Yields: 2 - 3

Ingredients

300 gr. tagliatelle

200 gr. (kastanje) champignons

200 gr. paddestoelen melange

80 gr. truffeltapenade

75 gr. rucola

150 gr. ricotta

80 gr. parmigiano reggiano (parmezaanse kaas)

1 sjalot

2 teentjes knoflook

8 takjes tijm

160 gr. prosciutto

Directions

1Zet een pan water op het vuur en laat het water koken.

2Doe de pasta in het water en kok dit voor 8 a 10 minuten.

3Laat een scheutje truffel- of olijfolie in een koekenpan of wok heet worden.

4Fruit de sjalot en vervolgens de knoflook op hoog vuur aan.

5Voeg de prosciutto toe.

6Haal de blaadjes van de takjes tijm of en voeg deze samen met de champignons en bospaddestoelen toe.

7Voeg de ricotta en truffeltapenade toe.

8Meng 1 kopje kookvocht van de pasta door de saus.

9Roer de helft van de parmezaanse kaas voor de saus.

10Proef en breng op smaak met peper en zout.

11Maak de borden en op maak het af met wat geraspte parmezaanse kaas en een handje Rucola bovenop.

12Eetsmakelijk!

00:00

1 Review

Dave

January 19, 2017

Heerlijk recePt en makkelijk te bereiden

All fields are required to submit a review.