recept-the-dutchef

recept-the-dutchef
recept-the-dutchef

De lekkerste pasta. Met garnalen, rode peper en honing

      ,

November 28, 2016

Mijn ex-schoonmoeders pasta

Ook al wil je natuurlijk zo min mogelijk van je (ex) schoonmoeder onthouden. Dit recept is zo lekker dat ik het wel moest onthouden 

Je leest het goed, ik heb dit recept ''gestolen'' van mijn ex-schoonmoeder maar heb er mijn eigen draai aan gegeven. De smaak van de saus is super lekker en weer eens wat anders dan de roomsauzen die we vaak gebruiken in pasta. 

Geniet ervan en laat me weten wat je er van vindt!

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 30 mins
  • Yields: 2

Ingredients

1 rode peper

250 g Cherry / Romaatjes aan steel

3 takjes basilicum

1 bosje bieslook

1/2 citroen

300 gr. Diepvries knoflook garnalen (ruim genoeg voor 2 personen). vers mag uiteraard ook maar ik vind dat de kruiden in de diepvriesgarnalen een goede smaak aan de saus geven.

200 - 250 gr. Spaghetti

1 glas witte wijn

5 el. honing

75 Parmigiano reggiano / Parmezaanse kaas.

olijfolie

peper en zout

Directions

1Breng een pan met water aan de kook en kook de spaghetti.

2Zet een wok op hoog vuur en doe een scheutje olijfolie in de pan.

3Bak de knoflookgarnalen op hoog vuur aan.

4Voeg de witte wijn toe.

5Voeg vervolgens de rasp van een halve citroenschil en het sap hiervan toe.

6Voeg de rode peper (zonder pitjes), honing en cherry tomaatjes aan tak toe.

7Voeg de helft van de kaas toe en doe de bieslook erin.

8Laat nog zo'n 10 minuten inkoken en maak dan de borden op.

9Smakelijk eten!

00:00

1 Review

JacQueline stapper

January 9, 2017

Heerlijke Pasta! Bedankt voor het delen!

All fields are required to submit a review.