Bruschetta caprese met zelfgemaakte crostini’s

      , ,

March 13, 2017

Dit vegetarische recept is simpel en erg lekker. Vandaag maken het altijd populaire gerecht bruschetta. Dit Italiaanse gerecht komt in veel vormen voor oa. met paddestoelen, aubergine en Italiaanse vleeswaren.  Vandaag maken we een van de meest populaire varianten namelijk met tomaat en knoflook. De mozzarella heb ik toegevoegd omdat ik dit erg lekker vind, echter is dit een optie. Je kunt dit gerecht maken als hapje voor het eten of een grotere variant als voorgerecht.

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 15 mins
  • Yields: 4

Ingredients

1/2 bol buffelmozzarella (optioneel)

6 cherrytomaten of 2 romatomaten

1 teentje knoflook

1,5 el. olijfolie

1/4 rode ui

8 blaadjes basilicum

1 tl. gedroogde oregano

1 tl. gedroogde rozemarijn

peper en zout

Directions

1Verwarm de oven voor op 220℃

2Snijd een afbakstokbrood in plakjes van ongeveer 1 cm dik

3Smeer de plakjes in met olijfolie en bestrooi deze met oregano, rozemarijn, peper en zout

4Bak de stokbroodjes op een rooster voor ongeveer 5 á 6 minuten of totdat deze knapperig zijn

5Snijd de mozzarella in kleine blokjes

6Verwijder de zaadlijst uit de tomaten, snijd deze in kleine blokjes en doe ze in een mengkom

7Rol de basilicumblaadjes op en snijd deze in dunne reepjes

8Voeg 1 tl. van de oregano toe

9Voeg 1 el. van de olijfolie toe

10Snipper de knoflook en voeg dit toe

11Beleg de broodjes en leg enkele dunne plakjes rode ui erop

12Eetsmakelijk!

Beleg de broodjes vlak voordat je ze gaat serveren. Anders worden de crostini's zacht, dit is niet lekker.

De broodjes kunnen ook worden geroosterd of tussen een grill worden gelegd.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.