Cooking Method: Borrelhapjes

Bruschetta caprese met zelfgemaakte crostini’s

Dit vegetarische recept is simpel en erg lekker. Vandaag maken het altijd populaire gerecht bruschetta. Dit Italiaanse gerecht komt in veel vormen voor oa. met paddestoelen, aubergine en Italiaanse vleeswaren.  Vandaag maken we een van de meest populaire varianten namelijk met tomaat en knoflook. De mozzarella heb ik toegevoegd omdat ik dit erg lekker vind, echter is dit een optie. Je kunt dit gerecht maken als hapje voor het eten of een grotere variant als voorgerecht.

Gewoon een super lekker broodje

Heerlijk die vrije dagen waar je even niks hoeft behalve op de bank liggen en voor je uit staren... ik geef je groot gelijk. Of het nu je favoriete serie of een Harry Potter marathon is, een langere onderbreking dan 10 minuten wilt niemand. Wat je wel wilt is een lekker snack. Dus zorg er voor dat je deze ingrediënten in huis hebt. Want dit broodje is zo klaar en super lekker.

Yakitori spiesjes

Dit gerecht kom je in ongeveer alle Japanse (sushi) restaurants tegen. Dat is ook niet heel gek aangezien het super lekker en populair is. Als je het mij vraagt is het stuk lekkerder dan de standaard saté zoals we hem allemaal kennen. In het filmpje hierboven serveer ik de stokjes als hoofdgerecht met aardappelpuree, boontjes en groene asperges gerold in ontbijtspek. Ook is het mogelijk om een aantal kleine spiesjes te maken en deze te serveren tijdens een biertje (of wijntje). Je kunt eventueel als laatste stap de spiesjes bestrooien met sesamzaadjes.

Pizza Dutchef – Lekker en Super Simpel!

Dit is een zeer makkelijk en snel recept. Je kunt het binnen enkele minuten maken en is erg lekker voor bij de borrel of als snel diner. Het is ook een fijn recept om je koelkast te legen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan erop.

recept2-the-dutchef

Gerookte zalm, als voorgerecht en als borrelhapje

Naar mijn mening hoef je niet echt van vis te houden om dit recept te lusten. Hier behandelen wij gerookte zalm als hapje en als voorgerecht.

Het is een simpel recept zonder al te veel ingrediënten.

Geniet ervan!

recept-the-dutchef

De lekkerste pasta. Met garnalen, rode peper en honing

Mijn ex-schoonmoeders pasta

Ook al wil je natuurlijk zo min mogelijk van je (ex) schoonmoeder onthouden. Dit recept is zo lekker dat ik het wel moest onthouden 

Je leest het goed, ik heb dit recept ''gestolen'' van mijn ex-schoonmoeder maar heb er mijn eigen draai aan gegeven. De smaak van de saus is super lekker en weer eens wat anders dan de roomsauzen die we vaak gebruiken in pasta. 

Geniet ervan en laat me weten wat je er van vindt!